Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΜOUSSE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ
100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
300 ml κρέμα γάλακτος ρευστή
μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου ή μερικές σταγόνες Grand Marnier


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπωλ και λιώστε τη σε μπεν μαρι. Κατεβάστε απ'τη φωτιά χωρίς να βγάλετε το μπωλ απ'το μπεν μαρί και βάλτε σε κατσαρόλα 100 ml κρέμα γάλακτος να βράσει.Αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε την βρασμένη κρέμα γάλατος λίγη λίγη στη σοκολάτα χτυπώντας ελαφρά για 3'. Αφήστε να κρυώσει αρκετά.Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (χωρίς ζάχαρη) και προσθέστε την λίγη-λίγη στη mousse ανακατεύοντας πολύ απαλά με ξύλινο κουτάλι και αρωματίζοντας με την εσανς ή το λικέρ.Βάλτε σε μπωλάκια ή σε 1 μεγάλο μπωλ και βάλτε στο ψυγείο να σταθεί για 6 ώρες.
Πριν σερβίρετε τρίψτε από πάνω σοκολάτα υγείας ή βάλτε φρούτα χωρίς χυμούς (φράουλες, ξερά βερύκοκα και δαμάσκηνα σε φετάκια ή framboises).

Το μυστικό μου
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους σοκολάτα : μαύρη 90%, λευκή ή γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου