Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΡΟΣΕΡΗ ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ






ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
300 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
4-5 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
4 κούπες γάλα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες
1 κούπα ψιλοκομμένα φρούτα κονσέρβας καλά στραγγισμένα

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ,
βυσσινάκια, κερασάκια ή αμύγδαλα φιλέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει το μίγμα όλο σβολαράκια. Ρίχνουμε το αυγό και το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη.
Την κάνουμε μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένη για μισή ώρα. Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλάγια της φόρμας. Με πιρούνι την τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά της και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.Την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την καλύπτουμε με ζελατίνη μέχρι να χλιάνει.

Μόλις κρυώσει και η τάρτα στρώνουμε την κρέμα επάνω αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τα ψιλοκομμένα φρούτα.Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, την στολίζουμε με φρούτα και σαντιγύ.

Το μυστικό μου
Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε και μικρά ταρτάκια στις θήκες των μάφινς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου