Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μέρα των ερωτευμένων, είναι μια ξεχωριστή γιορτή. Ίσως για κάποιους να είναι μια μελαγχολική μέρα γιατί μπορεί να μην έχουν σχέση, ή ο έρωτας τους να είναι μακριά, ή να έχουν χωρίσει μόλις, αλλά η προσδοκία της ημέρας και του έρωτα είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη εν τέλει από οτιδήποτε άλλο. Γιατί όσο και να το αρνούμαστε, και όσο και να μη θέλουμε να το σκεφτόμαστε μερικές φορές, ο έρωτας είναι αυτός που γεμίζει τη ζωή μας και της δίνει νόημα.


Ερωτευμένοι ή όχι, ας μας ενώσει ο Αγιος Βαλεντίνος κάθε 14 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ξεχωριστοί..τον έρωτα μας μαζί με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει…


Ας κανούμε λοιπόν ένα δώρο στον άνθρωπό μας...και μιας και ο έρωτας περνάει από το στομάχι...με αυτήν εδώ τη συνταγή θα σας ερωτευτούν από την πρώτη στιγμή!






ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. γάλα
10 γρ. Κουαντρό
50 γρ. πολτός φράουλας
500 γρ. κουβερτούρα
φόρμα για σοκολατάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για τη γέμιση:
Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στην 1η σκάλα για 10' περίπου) λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα και στο τέλος προσθέτουμε το αλκοόλ. Όταν πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας και δεν καίει πια, ενώνουμε το γάλα με τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε και τον πολτό της φράουλας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχουμε αφήσει λίγη ώρα στην κατάψυξη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.


για τα σοκολατάκια:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.Σκουπίζουμε το μεταλλικό μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να μη στάξει νερό από τον πάτο στη σοκολάτα και την καταστρέψει.Όταν πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 31° C,γεμίζουμε τη φόρμα για σοκολατάκια με μια γενναία στρώση σοκολάτας.Με τη σπάτουλα, χτυπάμε τη πλαϊνά της φόρμας, ώστε να μη μείνει αέρας και να μη σχηματιστούν φυσαλίδες στο εσωτερικό.Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα σοκολάτας.Η φόρμα για σοκολατάκια έχει κρατήσει στον πάτο μια λεπτή στρώση από κουβερτούρα.Με τη σπάτουλα αφαιρούμε από την επιφάνεια της φόρμας την περιττή σοκολάτα, ώστε όταν παγώσει και ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια μου να είναι καλοσχηματισμένα!Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, να παγώσει καλά.Με τη βοήθεια κορνέ γεμίζουμε τα θηκάκια της φόρμας με την κρέμα φραμπουάζ.Ξανά, με τη σπάτουλα λειαίνουμε τις θήκες της φόρμας, ώστε να μην προεξέχει κρέμα.Με την υπόλοιπη σοκολάτα σκεπάζουμε τα θηκάκια, πάνω από τη γέμιση και με τη σπάτουλα, αφαιρούμε την περιττή κουβερτούρα.Χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο για να καθίσει σωστά η σοκολάτα.Τώρα τα σοκολατάκια είναι έτοιμα και χωρίς αέρα για να μπουν στο ψυγείο και να παγώσουν καλά.Αφού κρυώσουν, τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς είναι έτοιμα.Ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια, στρίβοντας τη φόρμα σα να ήταν παγοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου