Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος (100ml)
½ ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό (100 γρ)
2 κουταλιές γλυκού εσάνς πικραμύγδαλο
2 κουταλιές γλυκού λικέρ πικραμύγδαλο
4 κουταλιές γλυκού κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν - μαρι και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το εσάνς και το λικέρ πικραμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταπερ ορθογώνιο, το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και όταν πήξει, με ένα κουταλάκι κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε στο κακάο και βάζουμε το μείγμα σε θήκες για γλυκά.

Το μυστικό μου
Μπορούμε αντί για εσάνς πικραμύγδαλο να βάλουμε εσάνς από πορτοκαλί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου