Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΑΡΑΝΔΟΣ



ΥΛΙΚΑ
3/4 φλυτζανιού βούτυρο φυστικιών
1 1/4  φλυτζάνι συσκευασμένη καφετιά ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι βούτηρο
3 κουτ σούπας γάλα
3 βανίλιες
1 αυγό
1 3/4 φλιτζάνιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουτ γλυκού σόδα
3/4 κουτ γλυκού αλατι
καφέ σοκολατάκια M&Ms
κόκκινα σοκολατάκια M&Ms
αλμυρά μπισκοτάκια καλυμένα με σοκολάτα(όπως φαίνονται στην εικόνα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη ζάχαρη, το βούτυρο φυστικιών, το βούτυρο, το γάλα, και τη βανίλια στο μπολ του μίξερ. Κτυπήστε με τη μέση ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και κτυπήστε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι ανακατέψ τε τα κάλα.Προσθέστε το στο αρχικό μείγμα και χτυπήστε κάλα. Για να κάνετε τα μπισκότα σε σχήμα τάρανδο,καντέ μπαλάκια απο τη ζύμη, πιέστε τα λίγο να γίνουν πιο πλατιά και στο κάτω μέρος πιέστε μα τα δάχτυλά σας προς τα μέσα και να φανεί καλύτερο το πρόσωπο του ταράνδου. Χωρίστε κατά διαστήματα τα μπισκότα περίπου 2 ίντσες σε μια λαδόκολλα και ψήστε για 7 έως 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190C, μέχρι να αποκτήσουν ένα καφετί χρώμα.Βγάζετε από το φούρνο και αμέσως μέτα (και απαλά) πατήστε δύο αλμυρά μπισκοτάκια με σοκολάτα στις κορυφές των μπισκότων για τα κέρατα του ταράνδου.Στη συνέχεια βάλτε δυο κάφε M&Ms για τα μάτια και ένα κόκκινο M&M για τη μύτη.Αφήστε τα λίγο να κρύωσουν στη λαδόκολλα και έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου