Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

MACAROONS


MACAROONS




ΥΛΙΚΑ

Για την ganache:
60 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
10 γρ. βούτυρο


Για τα macaroon:
225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
125 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Μια πρέζα αλάτι
3 ασπράδια αυγών
25 γρ. άχνη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Ganache βράστε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση χύστε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα ομογενοποιηθεί. Μετά βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Για τα Macaroons ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και λίγο πριν αρχίζουν να αφρατέψουν τα ασπράδια ρίξτε ένα μικρό μέρος από την άχνη ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης και των αμυγδάλων μέσα στο μείγμα της "μαρέγκας" και ανακατέψτε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Γεμίστε ένα κορνέ με το μείγμα και δημιουργήστε πάνω σε μια λαδόκολλα μακρά "δισκία" στο μέγεθος που εσείς θέλετε να είναι τα μακαρον σας.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά και μετά αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε την Γκανάς σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μακαρον σας.

Το μυστικό μου
Μπορείτε να κάνετε και τα μακαρον σας σοκολατένια, απλώς φτιάξτε μία σοκολατένια ganache

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου