Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ CUPCAKES



ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ CUPCAKES



Για την βάση βανίλιας
230 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
4 κ.σ. γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή δάκρυα κουβερτούρας


Για το frosting βανίλιας
450 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ.  Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. γάλα
½  κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικς. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.  Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Αν θέλουμε το χωρίζουμε στα τρία και φτιάχνουμε τρεις εκδοχές από καπκέικς: με ξύσμα πορτοκαλιού, με δάκρυα κουβερτούρας και σκέτο. Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας.  Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.  Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας.  Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.

Το μυστικό μου
Διακοσμούμε με frosting βανίλιας που έχουμε χρωματίσει ελαφρά με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια.
Αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο του cupcake με ένα μαχαίρι ή διακορευτή μήλων και γεμίζουμε με μαρμελάδα που έχουμε στο σπίτι. Συμπληρώνουμε με το frosting βανίλιας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μία κόκκινη μαρμελάδα (π.χ. φράουλα, βατόμουρο, κεράσι) που κάνει έντονη χρωματική αντίθεση με το λευκό του frosting.
Πριν να τοποθετήσουμε το μίγμα μέσα στις φόρμες, προσθέτουμε λίγα ‘κουμπιά’ σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Μετά το frosting τοποθετούμε 2-3 ‘κουμπάκια’ σοκολάτας πάνω στα cupcakes.
Πριν να τοποθετήσουμε το μίγμα μέσα στις φόρμες, προσθέτουμε λίγο
ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε.
Το ίδιο κάνουμε και με το frosting, το οποίο μπορούμε και να χρωματίσουμε ελαφρά πορτοκαλί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου