Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΟΡΜΠΕ ΜΑΝΓΚΟ






ΥΛΙΚΑ
500γρ μάνγκο
135γρ νερό
120γρ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίστε το μάνγκο, κόψτε το σε κομμάτια και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ.Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 3'.Κατεβάστε από τη φωτιά το σιρόπι που θα δημιουργηθεί, αφήστε το να κρυώσει, βάλτε το στον πολτό του μάνγκο και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.Τοποθετήστε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.Στη συνέχεια, βάλτε το στην παγωτομηχανή και παρασκευάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή*.Αδείαστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και φυλάξτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Το μυστικό μου
*Αν δν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.Βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το με μίξερ χειρός.Ξαναβάλτε το στην κατάψυξη και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες 2-3 φορές κάθε μισή ώρα παραμονής στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα, τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.Αυτή η μέθοδος αποτρέπει τη δημιουργία παγωκρυστάλλων στην επιφάνειά του, οι οποίοι θα έκαναν το τελικό προϊόν νερουλό.Επίσης μειώνει την πιθανότητα να διαχωριστούν κάποια από τα υλικά και να βουλιάξουν στον πάτο του δοχείου.
Φροντίζουμε το σιρόπι να έχει κρυώσει καλά γιατί αν το βάλουμε ζεστό μέσα στον πολτό του μάνγκο θα λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου