Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
3/4 κούπας κακάο (κοσκινισμένο)
1/2 κούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (υπάρχουν συνταγές στο σαιτ)
σουδάκια
σαντιγύ
τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ
1 φλ. αλεύρι σκληρό
4 αυγα
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ
Βραζετε το νερο και το βουτυρο. Ριχνετε ολο μαζι το αλευρι και ανακατευετε γρηγορα ή με ξύλινη κουταλα ή με μιξερ χειρος. Ειναι ετοιμη οταν η ζύμη σχηματιστει σαν μπάλα στο κουτάλι. Την αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη. Ρίχνετε ενα ενα τα αυγά και τα χτυπάτε με τον ίδιο τρόπο.
Σε λαδοκολα επάνω βαζετε με κουτάλι κομμάτια ζύμης πιο μεγάλα απο καρύδι. Εχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200°. Σε 15λ χαμηλώνετε το φούρνο στους 150-170 και τα αφηνετε αλλα 45'.
Ανοίγετε τα σου απο τη μια πλευρά να φυγει ο ατμός. Αν ειναι υγρά τα αφήνετε λίγο ακομα σε σιγανο φουρνο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Κρατάμε το ένα ποτήρι από το γάλα και το ανακατεύουμε με το κακάο και το αλεύρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα που φτιάξαμε με το ένα ποτήρι, το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και σβολιάσει η κρέμα και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει (κάνει φούσκες) είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει ακριβώς την κρέμα μας και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει και η κρέμα ζαχαροπλαστικής και η κρέμα σοκολάτας τις χτυπάτε στο μίξερ (χώρια την κάθε μία και όχι μαζί) για να αφρατέψουν.
Κάνουμε ατομικά ή ένα μεγάλο προφιτερόλ.
Βάζουμε κάτω στο μπολ την κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά γεμίζουμε τα σου με σαντιγύ, και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα, ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα αν θέλουμε (του πάει πολύ) και τέλος ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα.
Στολίζουμε με την σαντιγύ που έμεινε και έτοιμο το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου