Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΡΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



Κορνέ με κρέμα λεμονιού


ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα
Κρέμα λεμονιού:
1/3 της κούπας ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ, (για σφικτό μείγμα)
1 κούπα γάλα
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή και παραπάνω
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους χτυπημένους μόλις δέσει η κρέμα
1 κούπα κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κορνέ
Ανοίξετε το φύλλο σφολιάτα λίγο με τον πλάστη.Κόψετε σε λωρίδες των 2 εκατ. πλάτος και μήκους περίπου 30 εκατ.Τα βάζετε στο ταψί και τα αλείφετε με γάλα ή αραιωμένο αυγό.Ψήνετε στους 200 πάνω-κάτω για 20 λεπτά περίπου.Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και αφαιρείτε το μεταλλικό χωνάκι.
Για την κρέμα λεμονιού
Διαλύετε στο μισό γάλα το κορν φλάουρ και στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.Ρίχνετε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα.Κατεβάζετε και ανακατεύετε το βούτυρο και προαιρετικά τους κρόκους και αφήνετε να κρυώσει.Μετά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη και τη μισή την προσθέτετε απαλά στην κρέμα που έχει κρυώσει για να γίνεται πιο αφράτη.Με το μείγμα της κρέμας γεμίζετε τα χωνάκια και τέλος βάζετε και σαντιγί.



Το μυστικό μου
Απαραίτητο για να τα φτιάξει κανείς, είναι τα μεταλλικά χωνάκια που πάνω τους θα τυλιχτεί η ζύμη, όλα τα άλλα είναι απλά.Πιστεύω όμως και με χοντρό αλουμινόχαρτο σε σχήμα χωνιού θα κάνει.
Παραλλαγή στην κρέμα είναι να βάλουμε 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι, 2/3 γάλα, αλλά μια κούπα ζάχαρη.
Τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε, άλλοτε με κρέμα λεμονιού, άλλοτε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, άλλοτε με κρέμα πορτοκαλιού ή άλλη κρέμα φρούτου.
Η κρέμα αυτή μπορεί να μπει και σε τάρτες και σε κέικ και σε τούρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου