Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ



ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ 


ΥΛΙΚΑ
1100ml γάλα
400ml κρέμα γάλακτος
4 βανίλιες
2 κουταλιές ζάχαρη
20 γραμμάρια ζελατίνη
λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε λίγο κρύο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες μετά ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά και το βάζουμε την κατσαρόλα στη φώτια για να διαλυθεί πιο κάλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φόρμα με ωραίο σχήμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Το μυστικό μου
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, καραμέλας, σοκολάτας ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.


Παρακάτω είναι η φωτογραφία από την πανακότα που έφτιαξα πρόσφατα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου