Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΝΙΛΙΑ(ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ)



ΒΑΝΙΛΙΑ(ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ)


ΥΛΙΚΑ
50 γρ νερό
150 γρ γλυκόζη
220 γρ ζάχαρη
1 μαστίχα Χίου σαν το ρεβίθι περίπου
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός την βανίλια και τα βράζουμε μέχρι να καραμελώσει. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε κρυό νερό, δεν πρέπει να διαλύεται αλλά ούτε και να σκληραίνει πολύ και τότε είναι έτοιμη.
Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να ασπρίσει και να γίνει η βανίλια υποβρύχιο (με ξύλινο κουτάλι είναι καλύτερα )
Όταν λέμε να ανακατεύουμε συνέχεια μην τρελαθείτε άμα κουραστείτε αφήστε την για λίγο και συνεχίστε αλλά μην σταματήσετε άμα δεν ασπρίσει καλά

Το μυστικό μου
Μην παραβράζετε τα υλικά γιατί μπορεί να σας σφίξει ή να μην πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου